پیلینگ
پیلینگ چیست
پیلینگ نام دیگر لایه برداری بوده و روشی است که با هدف از بین بردن منافذ باز پوست، درمان چین و چروک ها و برطرف کردن اسکارهای ناشی از آکنه، زخم و آفتاب انجام شده و این اقدامات را از طریق حذف لایه های سطحی و فرسوده پوست و همچنین سلول های مرده موجود در آن انجام می دهد. در نتیجه این اقدامات پوست شاداب تر و یکنواخت تر شده و افراد ظاهری جوان تر و شاداب تر خواهند داشت.
لایه برداری با چه روش هایی انجام می شود؟
این روش جوانسازی پوست با روش های متفاوت شیمایی، مکانیکی و لیزر صورت می گیرد که در ادامه به تعدادی از آن ها اشاره کرده ایم:
- لیزرهای لایه بردار : مانند لیزر فرکشنال co2 و لیزر اربیوم
- لایه بردارهای فیزیکی : مانند میکرودرم یا درم ابریژن
- روش های پيلينگ انجام شده با اسید میوه و دیگر پيلينگ ها
- روش هایی که علاوه بر لایه برداری تاثیر زیادی نیز در کوچک شدن غدد سبابه دارند، مانند:
- لیزر fractional erbium-glass
- روش fractional RF
- لیزر فرکشنال co2
پیلینگ های شیمیایی
پیلینگ های شیمایی دارای 3 نوع مختلف ذیل هستند:
- پيلينگ شیمیایی سطحی :
این نوع از پيلينگ شيميايي به بی حس کردن موضع مورد نظر نیازی نداشته، از مواد لایه بردار ملایم برای انجام آن بهره گرفته شده و به شکل سرپایی انجام می شود.
اقدامات لازم در این نوع از پيلينگ بر روی لایه خارجی پوست که در اصطلاح به آن اپیدرم گفته می شود صورت می گیرد.
- پيلينگ شیمیایی متوسط :
علائم و نشانه های این نوع از پيلينگ شیمیایی از پيلينگ سطحی به مراتب بیشتر بوده و تا لایه دوم پوست یا پاپیلر ادامه دارد. بروز عوارض موقتی و جزئی مانند قرمزی و التهاب بعد از پيلينگ شیمیایی متوسط بسیار طبیعی بوده و بعد از چند روز برطرف خواهد شد.
- پيلينگ شيميايي عمیق :
برای انجام این نوع پيلينگ ، از ترکیبات فلنی استفاده شده و اثرات آن بسیار عمیق می باشد. اقدامات لازم در این نوع از پيلينگ شيميايي تا لایه های عمقی پوست یا درم ادامه داشته و با اثرات بسیار خوبی همراه است.
هزینه پيلينگ
میزان نیاز فرد به درمان، وسعت نارحیه مورد نظر، نوع مشکل و فاکتورهای زیاد دیگری در تعیین هزینه های این روش جوانسازی پوست تاثیر دارند؛ به طور مثال انجام پيلينگ صورت عميق به زمان بیشتری نسبت به پيلينگ صورت متوسط و سطحی نیاز دارد به همین دلیل با هزینه بیشتری برای فرد همراه خواهد بود.